Nachádzaš sa tu:
10 aug 2021, 09:34
Ostatná aktualizácia: 16 aug 2021, 20:15
Prečítané: 1892x
Vytlačiť
Odoslať e-mailom

Hádzanárky Slovenska sú od uplynulej nedele oficiálne účastníčkami 25. majstrovstiev sveta žien v Španielsku (2. - 19. decembra 2021). Pozitívnu správu zo sídla Medzinárodnej hádzanárskej federácie (IHF) prijali s veľkou radosťou.

„Je to obrovský úspech slovenskej hádzanej. Hrať na majstrovstvách sveta je splnenie sna každého športovca. Pre všetky dievčatá to bude obrovská motivácia,“ vyhlásila kanonierka z maďarského Mosonmagyaróváru Barbora Lancz.

Slovenské hádzanárky budú účastníčkami MS prvýkrát od roku 1995. Nadchýnala sa z toho aj pivotka HC DAC Dunajská Streda Kristína Pastorková. „Je to úžasné a povedala by som až neuveriteľné, že v to, čo sme zrejme všetci dúfali, sa stalo skutočnosťou. Čaká nás však veľa práce, aby sme sa čo najlepšie pripravili na takúto udalosť, kde absolvujeme poriadnu porciu zápasov. Som si však istá, že každá z nás dá do toho maximum, aby sme využili túto príležitosť a reprezentovali SR najlepšie, ako budeme schopné. Veru, je to už riadne dlhá doba, čo malo Slovensko zastúpenie na MS žien. Máme však pred sebou obrovskú skúsenosť a ja verím, že posunie hádzanú na Slovensku zase o krok vpred, aby sme sa na takýchto podujatiach mohli zúčastňovať častejšie,“ povedala Pastorková, ktorá dáva štart na MS na najvyššiu úroveň: „Áno, pre mňa osobne je to momentálne v reprezentácii vrchol. Pevne verím, že sa ešte párkrát posunie o niečo vyššie alebo aspoň dosiahne túto úroveň.“

Udelenie voľnej karty pre Slovensko potešilo aj krídelníčku HK Slovan Duslo Šaľa Katarínu Pócsíkovú: „Je to skvelá správa, ktorú sme sa v nedeľu dozvedeli, že po 26 rokoch sa naša ženská reprezentácia predstaví na MS. Určite to beriem ako vrchol na reprezentačnej úrovni, pretože patrím k starším hráčkam a je to jedinečná príležitosť zahrať si na MS v Španielsku.“

Prvýkrát v histórii sa na svetovom šampionáte predstaví 32 družstiev a medzi nimi nebude chýbať ani slovenský národný tím pod vedením Pavla Streichera. „Možnosť zahrať si na MS znamená nielen pre mňa, ale aj pre ostatné dievčatá v reprezentácii veľmi veľa. Ja osobne sa neskutočne teším, že sme dostali príležitosť zahrať si s top hádzanárskymi krajinami na svete. Bude to pre nás skvelá šanca ukázať, čo je v nás. Nedá sa slovami ani opísať, ako som rada, že pôjdeme do Španielska. Mnohým z nás sa splnia sny, ciele. Čakali sme na túto možnosť veľmi dlho a o to viac si to užijeme a zabojujeme o čo najlepší výsledok,“ uviedla spojka Natália Némethová, ktorá je od leta už v dunajskostredských službách.

Jej klubová spoluhráčka a najlepšia hádzanárka SR za rok 2020 Viktória Oguntoyová tiež zdieľala potešenie z novinky. „Veľmi sa teším, že sme sa dostali na svetový šampionát. Myslím si, že obrovskú radosť môžem vyjadriť v mene nás všetkých. Práve pre toto tvrdo pracujeme na tréningoch, aby sme mohli byť súčasťou takýchto podujatí. Je to veľká radosť,“ poznamenala brankárska opora.


Zdroj: slovakhandball.sk

 

Nasledujúci program

1. liga Staršie dorastenky - 12. kolo N
sobbota 27.04.2024 o 12:00 hod.
MHK Bytča - HK AS Trenčín
- nadstavba.
- skupina o 7. - 12. miesto.


1. liga Mladšie dorastenky - 12. kolo N

sobota 27.04.2024 o 10:00 hod.
MHK Bytča - HK AS Trenčín
- nadstavba.
- skupina o 7. - 12. miesto.


MK ZA-TN - Staršie žiačky - 13. kolo
sobota 20.04.2024 od 09:00 hod.
organizátor: HK SLÁVIA PARTIZÁNSKE
- 4. skupina.


MK ZA-TN - Mladšie žiačky - 13. kolo
sobota 27.04.2024 od 09:00 hod.
organizátor: ŠA TRENČÍN "A"
- 4. skupina
.


MK ZA-TN - Prípravka (4+1) - 7. kolo
nedeľa 21.04.2024 od 08:30 hod.
organizátor: MŠK - HÁDZANÁ ČADCA
- 1. skupina.