Nachádzaš sa tu:
20 apr 2021, 08:54
Ostatná aktualizácia: 20 apr 2021, 08:54
Prečítané: 1918x
Vytlačiť
Odoslať e-mailom

Hádzanárky Slovenska odcestovali v pondelok do Srbska, kde ich v stredu 21. apríla čaká odveta II. fázy kvalifikácie o postup na majstrovstvá sveta 2021 v Španielsku. Po sobotňajšom prvom stretnutí v Šali, v ktorom zverenky trénera Pavla Streichera prehrali 19:26 (10:11), držia postupové karty v rukách Srbky. V stredajšej odvete dvojzápasu play-off od 18.00 hod. v Belehrade potrebujú potvrdiť viac ako sľubnú pozíciu. Slovenky ich však chcú ešte potrápiť.

„Výsledok prvého stretnutia naznačuje, že Srbsko si vypracovalo veľmi dobrú pozíciu na to, aby postúpilo. Naším cieľom musí byť, aby sme podali podstatne lepší výkon ako v sobotňajšom dueli," naznačil Streicher a pridal aj reálny pohľad na situáciu po polovici bojov o MS: „Za krátky čas, ktorý je k dispozícii, si domácu prehru zanalyzujeme. Rozoberieme si pozitívne i negatívne stránky našej hry a budeme sa chcieť z nej poučiť. Budeme sa snažiť podať kvalitnejší výkon, ktorý by nám mal pomôcť k tomu, aby sme uhrali lepší výsledok. Bolo by utópiou hovoriť, že tam ideme vyhrať o osem gólov, ale herný prejav chceme mať lepší a potom v konečnom dôsledku aj dosiahnuť lepší rezultát."

Slovenky, ktoré ani v srbskej metropole nebudú môcť využiť služby zranenej kanonierky Simony Szarkovej, však nechcú, aby bola odveta len formalitou. „Do odvety pôjdeme odovzdať maximum a uvidíme, čo z toho bude. Nemáme, čo stratiť. Každý gól však bude dôležitý," tvrdí Natália Némethová. Anette Emma Hudáková tiež verí v celkovo lepší herný prejav: „Pôjdeme s tým, aby sme sa prezentovali aspoň výkonom ako v prvom polčase." Sedemgólový náskok, kvalita súpera a z toho vyplývajúce papierové predpoklady favorizujú Srbky. „Je to dosť veľký rozdiel, ktorý sa bude ťažko dobiehať, ale neberieme to tak, že je niečo stratené. Určite chceme ešte zabojovať a takpovediac ísť na 150 percent," poznamenala Erika Rajnohová. Vieru nestráca ani brankárka Viktória Oguntoye, ktorá bola veľkou oporou tímu SR v prvom polčase sobotňajšej konfrontácie: „Ak z nás každá zahrá na 120 percent, azda môžeme mať šancu." Na súboje s robustnými srbskými hráčkami, ktoré zvádzala aj v Šali, sa musí pripraviť pivotka Barbora Königová: „Musíme sa odraziť od nášho výkonu z prvého polčasu, ten bol odlišný ako po zmene strán, keď sme už nehrali tak dobre najmä v obrane." Najviac gólov do srbskej bránky nastrieľala Barbora Lancz. „Dobrý výkon brankárky a hra na rýchle protiútoky by mohol byť recept na Srbky, ktoré musíme rozbehať. Sedem gólov nie je nedostihnuteľný rozdiel, skúsiť to musíme. Budem rada, keď každá z nás podá maximálny výkon a zabojujeme o výhru," povedala k stredajšej odvete ľavoruká hádzanárka.

II. fáza kvalifikácie (play-off) o postup na MS 2021 v Španielsku - odveta:

streda 21. 4.
BELEHRAD
18.00 hod. Srbsko – Slovensko

Nominácia hádzanárskej reprezentácie žien Slovenska na odvetu dvojzápasu play-off II. fázy kvalifikácie MS 2021 (11. - 22. 4. 2021):

Brankárky: Adriana Medveďová (UHC Eggenburg/Rak.), Viktória Oguntoye (HC DAC Dunajská Streda), Soňa Furgaláková (HK Slovan Duslo Šaľa)

Pivotky: Valéria Dulinová (Iuventa Michalovce), Barbora Königová (HK Slovan Duslo Šaľa)

Krídelníčky: Annamária Patrnčiaková (TJ Sokol Lázně Kynžvart/DHC Plzeň/ČR), Bibiana Štefaniková (Iuventa Michalovce), Réka Bízik, Monika Pénzes (obe HC DAC Dunajská Streda)

Spojky: Karin Bujnochová (Achenheim Truchtersheim Handball/Fr.), Erika Rajnohová (CB Mecalia Atlético Guardés/Šp.), Barbora Lancz, Anette Emma Hudáková (obe Mosonmagyaróvári KC SE/Maď.), Veronika Habánková (Kisvárdai KC/Maď.), Marianna Rebičová (Iuventa Michalovce), Natália Némethová (HK Slovan Duslo Šaľa), Boglárka Bízik (HC DAC Dunajská Streda)


Zdroj: slovakhandball.sk

 

Nasledujúci program

1. liga Staršie dorastenky - 12. kolo N
sobbota 27.04.2024 o 12:00 hod.
MHK Bytča - HK AS Trenčín
- nadstavba.
- skupina o 7. - 12. miesto.


1. liga Mladšie dorastenky - 12. kolo N

sobota 27.04.2024 o 10:00 hod.
MHK Bytča - HK AS Trenčín
- nadstavba.
- skupina o 7. - 12. miesto.


MK ZA-TN - Staršie žiačky - 13. kolo
sobota 20.04.2024 od 09:00 hod.
organizátor: HK SLÁVIA PARTIZÁNSKE
- 4. skupina.


MK ZA-TN - Mladšie žiačky - 13. kolo
sobota 27.04.2024 od 09:00 hod.
organizátor: ŠA TRENČÍN "A"
- 4. skupina
.


MK ZA-TN - Prípravka (4+1) - 7. kolo
nedeľa 21.04.2024 od 08:30 hod.
organizátor: MŠK - HÁDZANÁ ČADCA
- 1. skupina.