Nachádzaš sa tu:
18 apr 2021, 10:38
Ostatná aktualizácia: 18 apr 2021, 10:38
Prečítané: 1951x
Vytlačiť
Odoslať e-mailom

Slovenské hádzanárske reprezentantky išli do II. fázy kvalifikácie o postup na majstrovstvá sveta 2021 v Španielsku odhodlané zabojovať o vytúženú miestenku medzi elitu zemegule. V sobotňajšom domácom barážovom zápase proti Srbsku 19:26 (10:11) sa im to darilo napĺňať predovšetkým v I. polčase, v ktorom ich svojimi zákrokmi držala v hre Viktória Oguntoye. „Mali sme súperky naštudované. Na tom ani tak nezáležalo, že sme chytili nejaké pokutové hody. Takmer tri štvrtiny duelu sme sa držali, ale osobne som veľmi smutná, že po dobrom výkone v prvej tridsaťminútovke nám to potom už tak nešlo v obrane ani v útoku a ani my brankárky sme nedokázali družstvu viac pomôcť. Škoda najmä poslednej desaťminútovky, lebo dnes bol v hre lepší výsledok," uviedla brankárka HC DAC Dunajská Streda a dodala: „Sme teraz nahnevané. Mne sa o tomto zápase dva dni snívalo. Úprimne priznám, že som nám vysnívala víťazstvo 23:19. Žiaľ, nevyšlo to. Je mi to ľúto a beriem si to k srdcu, že to takto dopadlo."

Slovenský tím sa musel vyrovnať nielen s absenciou kapitánky Moniky Rajnohovej, ale aj kanonierky Simony Szarkovej, ktorá pre zranenie vypadla na poslednú chvíľu. Namiesto nej dostala v základnej zostave príležitosť na ľavej spojke Natália Némethová. „Cítila som zodpovednosť, Sima je totiž kvalitná hráčka s bohatými skúsenosťami. O to kolektívnejšie sme museli hrať. Bol to veľmi náročný duel, v ktorom rozhodla posledná štvrťhodina. Tú sme nezvládli. Nevracali sme sa do obrany, nepreberali si protihráčky a nepremieňali šance," uviedla Némethová.

Príčiny obratu vo vývoji zápasu na šalianskej palubovke pomenovala Anette Emma Hudáková: „Zhoršila sa naša obrana. Srbky sa presadzovali cez spojky, pred ktorými sme ustupovali. Navyše sme prestali premieňať šance."

Slovenky viackrát vyhrávali dvojgólovým rozdielom. Výraznejšie sa od Srbiek neodpútali a tesne pred prestávkou prišli o svoje vedenie. „Na začiatku nám všetko fungovalo, najmä defenzíva bola veľmi dobrá. Súperky sa však postupne na našu hru adaptovali a my sme začali robiť chyby. V poslednej desaťminútovke sme nevedeli ubrániť jedno akciu Srbiek, ktorú hrali dookola. Myslím si však, že konečný výsledok nezodpovedá predvedenej hre," poznamenala Erika Rajnohová, ktorá mala na starosti rozohrávku slovenského tímu.

Na poste pivotky dostala príležitosť v priebehu zrazu povolaná Barbora Königová. „Žiaľ, po sľubnom prvom polčase, v ktorom Viki výborne zachytala a Aďa Medveďová tiež zneškodnila jednu sedmičku, sme prestali brániť, nevracali sme sa späť, nepristupovali sme ku strelkyniam a dostávali sme góly z diaľky. Výsledkom toho je táto prehra. Určite sme si trúfali dosiahnuť lepší rezultát. Ideme ďalej, musíme dať hlavy hore."

Najlepšia strelkyňa v slovenskom drese bola Barbora Lancz. Ľavoruká spojka strelila šesť gólov. „Som rada, že sa mi darilo, ale hádzaná je kolektívny šport. Bez spoluhráčok, ktoré mi prihrajú do gólovej šance, by to nešlo. Mňa teší, keď môžem tímu takto pomôcť," povedala Lancz, ktorá gólmi zastúpila zranenú Szarkovú: „Veľká škoda, že Sima na poslednú chvíľu vypadla zo zostavy. Veľmi nám chýbala. Myslím si, že s ňou na palubovke by to bolo lepšie, ale máme ďalšie šikovné spojky, s ktorými ju budeme musieť nahradiť aj v Belehrade." K priebehu prvého zápasu ešte doplnila: „Na súperky sme sa dobre pripravili, čo aj bolo vidieť v prvom polčase. Začali sme dobre a Srbky sa na nás museli doťahovať. Po zmene strán sme sa nevedeli chytiť. Naopak, súperkám to išlo a dávali nám góly. Zvádzali sme s nimi náročné súboje. Musím uznať, fyzicky boli silnejšie. My sme to chceli vykompenzovať rýchlosťou. To sa nám najskôr darilo, ale potom nám už dochádzali sily."


Zdroj: slovakhandball.sk

 

Nasledujúci program

1. liga Staršie dorastenky - 12. kolo N
sobbota 27.04.2024 o 12:00 hod.
MHK Bytča - HK AS Trenčín
- nadstavba.
- skupina o 7. - 12. miesto.


1. liga Mladšie dorastenky - 12. kolo N

sobota 27.04.2024 o 10:00 hod.
MHK Bytča - HK AS Trenčín
- nadstavba.
- skupina o 7. - 12. miesto.


MK ZA-TN - Staršie žiačky - 13. kolo
sobota 20.04.2024 od 09:00 hod.
organizátor: HK SLÁVIA PARTIZÁNSKE
- 4. skupina.


MK ZA-TN - Mladšie žiačky - 13. kolo
sobota 27.04.2024 od 09:00 hod.
organizátor: ŠA TRENČÍN "A"
- 4. skupina
.


MK ZA-TN - Prípravka (4+1) - 7. kolo
nedeľa 21.04.2024 od 08:30 hod.
organizátor: MŠK - HÁDZANÁ ČADCA
- 1. skupina.