Nachádzaš sa tu:
29 sep 2020, 09:05
Ostatná aktualizácia: 03 okt 2020, 22:56
Prečítané: 1563x
Vytlačiť
Odoslať e-mailom

Nielen situácia ohľadom pandémie koronavírusu, ale aj starosti so zložením kádra zamestnávajú realizačný tím hádzanárok Slovenska, ktoré sa v nedeľu zišli v Púchove na týždňovom sústredení. Hlavný kouč Pavol Streicher ešte pred zrazom musel oželieť služby Barbory Königovej (neuvoľnil ju zamestnávateľ), následne donominoval spojku Petru Škoricovú. Od pondelkového popoludnia už mal byť národný tím v kompletnom zložení. Okolnosti si však vynútili ďalšie zmeny.

„Michalovčanky Vladimíru Bajčiovú (nefigurovala v pôvodnej nominácii, pozn.) a Nikoletu Trúnkovú sme museli so zraneniami poslať domov. Fyzioterapeuti skúšali s nimi niečo spraviť, ale ukázalo sa, že ich zdravotné problémy sú vážnejšie a potrebujú sa doliečiť. Keďže sa zrušila akcia tzv. Future tímu, tak sme z neho povolali pivotky Dianu Michálkovú, Valériu Dulinovú, ktorá je k dispozícii len na duel s ČR, a krídelníčku Moniku Pénzes. Keďže si Katka Pócsíková poranila v sobotňajšom dueli proti Iuvente koleno, tak sme na pravé krídlo donominovali Lenku Ratvajskú. Ešte čakáme na definitívny verdikt ohľadom Patrnčiakovej. Ak sa bude Annamária v stredu citíť lepšie, tak absolvuje test, aby sa k nám mohla pridať," vymenoval Streicher šachy so zložením svojho družstva.

Otáznik visel aj nad stredajším prípravným duelom proti Češkám, keďže ČR patrí medzi rizikové krajiny. „Zápas s Českom nám potvrdili. Hrať sa bude v stredu od 11.00 hod. v Zubří. Na našu žiadosť bude bez divákov, pričom tam budú prísne bezpečnostné opatrenia. Chceme totiž chrániť oba tímy. Disciplinovanosť divákov sa nedá ustrážiť, preto sme radšej zvolili túto cestu. Je to príprava, a preto je zdravotný aspekt v popredí. Pre nás je podstatné, že sa bude hrať. Vyriešený jej aj problém s prechodom cez hranice a návratom. Bolo to pre nás dôležité, aby sme nemuseli ísť do karantény. Vinou pandémie sme už prišli o štyri kvalifikačné duely i niekoľko prípravných, preto už potrebujeme hrať, aby sme si veci, ktoré trénujeme, mohli otestovať v zápasových podmienkach," vyjadril sa pre slovakhandball.sk kormidelník SR.

V utorok ráno absolvoval kompletný slovenský tím testovanie na koronavírus, pričom v priebehu dňa by mali byť známe výsledky. Na oboch stranách je prísľub, že v súboji ČR - SR nastúpia len hráčky s negatívnym výsledkom testu.

Slovenky by v piatok 2. a v sobotu 3. októbra mali v Púchove odohrať dve medzištátne stretnutia s Rakúšankami. „V tejto chvíli je to otázne. Ak navrhované opatrenia vláda schváli, tak uskutočnenie duelov je veľmi ohrozené nielen u nás, ale prípadne i v Rakúsku," skonštatoval Streicher.

Aktuálny káder hádzanárskej reprezentácie žien Slovenska na sústredení v Púchove:

brankárky: Adriana Medveďová (UHC Eggenburg/Rak.), Viktória Oguntoye (HC DAC Dunajská Streda), Viktória Voržáčková (HC Tatran Stupava)
pivotky: Diana Michálková (UHC Müllner Bau Stockerau/Rak.), Valéria Dulinová (Iuventa Michalovce), Kristína Pastorková (HC DAC Dunajská Streda)
krídelníčky: Martina Popovcová (Iuventa Michalovce), Réka Bíziková, Monika Pénzes (obe HC DAC Dunajská Streda), Lenka Ratvajská (ŠŠK Prešov)
spojky: Karin Bujnochová (Achenheim Truchtersheim Handball/Fr.), Erika Rajnohová (CB Mecalia Atlético Guardés/Šp.), Simona Szarková, Emma Hudáková, Barbora Lancz (všetky Mosonmagyaróvári KC SE/Maď.), Petra Škoricová (HSC Kreuzlingen/Švaj.), Natália Némethová (HK Slovan Duslo Šaľa), Monika Rajnohová, Boglárka Bíziková (obe HC DAC Dunajská Streda)


Zdroj: slovakhandball.sk

 

Nasledujúci program

1. liga Staršie dorastenky - 11. kolo N
víkend 20. - 21.04.2024
FHT Košice - MHK Bytča
- nadstavba.
- skupina o 7. - 12. miesto.


1. liga Mladšie dorastenky - 11. kolo N

víkend 20. - 21.04.2024
FHT Košice - MHK Bytča
- nadstavba.
- skupina o 7. - 12. miesto.


MK ZA-TN - Staršie žiačky - 8. kolo
streda 03.04.2024 o 16:30 hod.
MHK Bytča - MHáK Martin
organizátor: ŠA TRENČÍN
- 3. skupina.
- dohrávka.
- hrá sa v ŠH v Bytči.


MK ZA-TN - Staršie žiačky - 11. kolo
nedeľa 14.04.2024 od 10:00 hod.
organizátor: MHK BYTČA
- 4. skupina.
- dohrávka.


MK ZA-TN - Mladšie žiačky - 10. kolo
nedeľa 14.04.2024 od 09:00 hod.
organizátor: MHáK MARTIN
- 3. skupina.

- dohrávka.


MK ZA-TN - Prípravka (4+1) - 7. kolo
sobota 20.04.2024 od 08:00 hod.
organizátor: ŠKHá DUBNICA NAD VÁHOM
- 1. skupina.
víkend 20. - 21.04.2024
organizátor: MŠK - HÁDZANÁ ČADCA
- 2. skupina.