Nachádzaš sa tu:
23 sep 2020, 08:37
Ostatná aktualizácia: 03 okt 2020, 23:08
Prečítané: 1553x
Vytlačiť
Odoslať e-mailom

Hádzanárky Slovenska sa zídu v závere tohto týždňa v Púchove, kde začnú v nedeľu 27. septembra sústredenie, ktoré potrvá do 3. októbra 2020. Hlavný kouč národného tímu žien SR Pavol Streicher počítal na najbližšej reprezentačnej akcii s 18-členným kádrom. Zraz sa ešte ani nezačal a z pôvodnej nominácie už vypadla jedna hráčka.

„Žiaľ, nemôžem počítať s Barborou Königovou, ktorá sa ospravedlnila. Šaliansku pivotku neuvoľnil na toto sústredenie zamestnávateľ. Mrzí ma to veľmi, lebo naším zámerom bolo koncentrovať sa na druhú alternatívu v obrannom systéme, v ktorom sme počítali práve s Königovou vpredu. Teraz budeme musieť improvizovať, skúsime tam inú hráčku. Ešte zvážime, či niekoho donominujeme. Zostali nám v kádri dve pivotky," uviedol kormidelník slovenskej reprezentácie P. Streicher, ktorý je rád, že hráčky sú zdravotne v poriadku. „Musím zaklopať, ale niektoré majú do nášho zrazu pred sebou jeden či dva zápasy. Zostáva nám veriť, že už sa nič nepredvídateľné nestane. Pre pandémiu koronavírusu sú výrazné obmedzenia a veľa vecí musíme vyriešiť. Všetky hráčky musia prísť s negatívnym koronatestom. Keď budeme hrať duely, musíme ich dať tiež testovať a aj kluby vyslovili požiadavku, aby po ukončení akcie boli v poriadku. Disciplinovaní musíme byť aj priamo na mieste sústredenia."

Slovenský káder bude v kompletnom zložení v pondelok popoludní, keďže niektoré hráčky majú ešte v nedeľu klubové povinnosti.

Súčasťou výcvikového tábora mali byť aj tri medzištátne zápasy - najskôr v stredu 30. septembra v Zubří s Českom a potom v piatok 2. od 18.00 hod. a v sobotu 3. októbra od 15.00 hod. v Púchove proti Rakúsku. „Momentálne ťažko povedať, či tento program zostane v platnosti vzhľadom na situáciu u našich západných susedov. V Česku rapídne narastá počet nakazených a práve som sa dozvedel, že pre Nemecko, kde pôsobím, sa celá krajina zrejme ocitne v červenej zóne. Ak by sme tam išli, ja by som po návrate musel ísť do 14-dňovej karantény. Či pocestujeme do Zubří, tak to sa rozhodneme podľa aktuálneho vývoja situácie. Duely s Rakúšankami sú potvrdené, hoci sa bude hrať bez divákov. Ony sa budú pripravovať v tréningovom centre Hypa, kde by mali byť v tzv. bubline. Verím, že to všetko dobre dopadne a aj my sa budeme môcť dobre pripravovať. S výhľadom na blížiacu sa kvalifikáciu majstrovstiev sveta je to pre nás veľmi dôležité."

Slovenky na júnovom sústredení vo Vysokých Tatrách uzavreli predchádzajúcu kvalifikáciu o postup na ME 2020, ktorú nedovolila dohrať pandémia koronavírusu. Teraz sa sústredia na dosiahnutie úspechu v I. fáze kvalifikácie MS 2021, v ktorej ich 4. - 6. decembra čaká v Luxemburgu turnaj v konkurencii reprezentantiek Ukrajiny, Izraela a domáceho Luxemburska.

„Sústredenie bude zamerané na to, aby sme konečne prehĺbili to, čo chceme hrať. Verím, že natrénujeme viac ako doposiaľ. Vlani v Maďarsku nám chýbalo veľa hráčok, museli sme improvizovať. Na druhej strane bolo pozitívne, že šancu dostali mladé a hráčky zo širšieho kádra. Teraz budeme mať po dlhšom čase možnosť trénovať skoro v kompletnom zložení. Pre nás je každý jeden tréningový deň dôležitý a so zápasmi je to ideálna kombinácia," dodal Streicher.


Nominácia hádzanárskej reprezentácie žien Slovenska na sústredenie v Púchove (27. 9. - 3. 10. 2020):

brankárky: Adriana Medveďová (UHC Eggenburg/Rak.), Viktória Oguntoye (HC DAC Dunajská Streda), Viktória Voržáčková (HC Tatran Stupava)
pivotky: Nikoleta Trúnková (Iuventa Michalovce), Kristína Pastorková (HC DAC Dunajská Streda)
krídelníčky: Annamária Patrnčiaková (TJ Sokol Lázně Kynžvart/ČR), Martina Popovcová (Iuventa Michalovce), Katarína Pócsíková (HK Slovan Duslo Šaľa), Réka Bíziková (HC DAC Dunajská Streda)
spojky: Karin Bujnochová (Achenheim Truchtersheim Handball/Fr.), Erika Rajnohová (CB Mecalia Atlético Guardés/Šp.), Simona Szarková, Emma Hudáková, Barbora Lancz (všetky Mosonmagyaróvári KC SE/Maď.), Natália Némethová (HK Slovan Duslo Šaľa), Monika Rajnohová, Boglárka Bíziková (obe HC DAC Dunajská Streda)

Náhradníčky:
brankárka: Soňa Furgaláková (HK Slovan Duslo Šaľa)
pivotka: Valéria Dulinová (Iuventa Michalovce)
krídlo: Mária Holešová (Mosonmagyaróvári KC SE/Maď.), Monika Pénzes (HC DAC Dunajská Streda)
spojky: Petra Škoricová (HSC Kreuzlingen/Švaj.), Vladimíra Bajčiová (Iuventa Michalovce)

 

Zdroj: slovakhandball.sk

 

Nasledujúci program

1. liga Staršie dorastenky - 12. kolo N
sobota 27.04.2024 o 12:00 hod.
MHK Bytča - HK AS Trenčín
- nadstavba.
- skupina o 7. - 12. miesto.


1. liga Mladšie dorastenky - 12. kolo N

sobota 27.04.2024 o 10:00 hod.
MHK Bytča - HK AS Trenčín
- nadstavba.
- skupina o 7. - 12. miesto.


MK ZA-TN - Staršie žiačky - 14. kolo
nedeľa 05.05.2024 od 09:30 hod.
organizátor: ŠA TRENČÍN
- 2. skupina.


MK ZA-TN - Mladšie žiačky - 13. kolo
sobota 27.04.2024 od 09:00 hod.
organizátor: ŠA TRENČÍN "A"
- 4. skupina
.


MK ZA-TN - Prípravka (4+1) - 8. kolo
víkend 04. - 05.05.2024
organizátor: BÁNOVCE NAD BEBRAVOU
- 1. skupina.
víkend 04. - 05.05.2024
organizátor: MŠK - HÁDZANÁ ČADCA
- 2. skupina.