Nachádzaš sa tu:
18 aug 2020, 09:21
Ostatná aktualizácia: 18 aug 2020, 09:21
Prečítané: 1520x
Vytlačiť
Odoslať e-mailom

Slovenské hádzanárske reprezentantky začiatkom júla spoznali trojicu súperiek v úvode bojov o účasť na svetovom šampionáte žien, ktorý sa v roku 2021 uskutoční v Španielsku, a o mesiac neskôr je už definitívne známy organizátor kvalifikačného turnaja. Zverenky hlavného trénera Pavla Streichera budú o MS v I. fáze bojovať proti Ukrajinkám, Izraelčankám a Luxemburčankám, pričom turnaj 1. skupiny sa uskutoční na luxemburskej pôde.

Luxembursko získalo vďaka júlovému žrebu ako prvé právo zorganizovať kvalifikačný turnaj a podľa aktuálnych informácií ho aj využilo. „Myslím si, že tamojší zväz to zobral ako možnosť propagácie ženskej hádzanej. Teraz dostal šancu, tak ju využil. Z nášho pohľadu je to v poriadku. My sme ani nechceli špekulovať, že či si ponechajú usporiadateľské právo, hoci by po nich prešlo na nás. Bez ohľadu na to, kde sa bude hrať, sa naše ciele - úspešne absolvovať kvalifikáciu - nemenia. Zároveň je od začiatku jasné, že našou úlohou bude sa na to čo najlepšie pripraviť a zvládnuť aj duel s Ukrajinkami," poznamenal hlavný kouč žien SR Pavol Streicher.

Dejiskom turnaja bude multišportová aréne „The Coque" v Luxemburgu. Jednotlivé výpravy do nej nebudú mať ďaleko ani z hotela (cca 5 km). „Nie som až taký odborník na luxemburskú hádzanú, to je skôr moja asistentka Katka Dubajová, ktorá tam hrávala, preto neviem v tejto chvíli povedať, aké prostredie nás tam bude čakať," poznamenal Streicher.

O dve postupové miestenky sa bude hrať v termíne 4. - 6. decembra 2020, na čom sa tiež zhodli všetci štyria účastníci 1. skupiny. Luxemburská strana už v predstihu informovala, že v prvom možnom termíne 27. - 29. novembra by hrozila kolízia s iným podujatím v hale. Zároveň adresovala zväzom z krajín súperov požiadavku, že turnaj zorganizuje za predpokladu, že jednotlivé federácie sa budú spolupodieľať určitými nákladmi za svojich členov výprav. „Ja osobne som tiež preferoval tento neskorší termín na I. fázu kvalifikácie, čiže vítam túto možnosť. Ten prvý týždeň sa budeme pripravovať v tréningovom centre Maďarského hádzanárskeho zväzu (NEKA). V tamojšej Národnej hádzanárskej akadémii sme už trénovali a boli sme tam spokojní, sú tam optimálne podmienky na prípravu. Máme tam dohodnutý aj jeden zápas," dodal kormidelník Sloveniek.

Presný rozpis turnaja bude známy do 7. septembra 2020, ale Slovenky by mali začínať s Ukrajinkami.

Slovenské hádzanárske reprezentantky sa najbližšie zídu 27. septembra v Púchove, odkiaľ si najskôr odskočia do Zubří na prípravný zápas s Češkami a potom ich v mieste sústredenia čakajú dve medzištátne stretnutia proti Rakúšankám.


Zdroj: SITA

 

Nasledujúci program

1. liga Staršie dorastenky - 12. kolo N
sobota 27.04.2024 o 12:00 hod.
MHK Bytča - HK AS Trenčín
- nadstavba.
- skupina o 7. - 12. miesto.


1. liga Mladšie dorastenky - 12. kolo N

sobota 27.04.2024 o 10:00 hod.
MHK Bytča - HK AS Trenčín
- nadstavba.
- skupina o 7. - 12. miesto.


MK ZA-TN - Staršie žiačky - 14. kolo
víkend 04. - 05.05.2024
organizátor: ŠA TRENČÍN
- 2. skupina.


MK ZA-TN - Mladšie žiačky - 13. kolo
sobota 27.04.2024 od 09:00 hod.
organizátor: ŠA TRENČÍN "A"
- 4. skupina
.


MK ZA-TN - Prípravka (4+1) - 7. kolo
nedeľa 21.04.2024 od 08:30 hod.
organizátor: MŠK - HÁDZANÁ ČADCA
- 1. skupina.