Nachádzaš sa tu:
03 sep 2019, 18:07
Ostatná aktualizácia: 03 sep 2019, 18:07
Prečítané: 1187x
Vytlačiť
Odoslať e-mailom

Hádzanárske reprezentantky Slovenska majú za sebou prvý zraz pod vedením nového hlavného kormidelníka Pavla Streichera, ktorý v lete vystriedal vo funkcii Jána Packu. Nový šéf vyjadril spokojnosť s priebehom krátkeho dvojdňového sústredenia v Bratislave. „Prvé dojmy sú pozitívne. Dievčatá trénovali s veľkým zanietením. V úvodný deň sme mali dlhší rozhovor, počas ktorého som im prezentoval naše zámery nielen z hľadiska herného štýlu, ale aj celého fungovania národného tímu," prezradil Pavol Streicher, ktorý priblížil, na čom pracovali počas troch tréningových jednotiek: „Okrem zásadných išlo aj o nové veci, ktoré chceme integrovať do našej hry. Napríklad rýchla zmena smeru prihrávky na to, aby sme našli nejaké voľné miesta v obrane súpera. My totiž z hľadiska skladby tímu nemáme potenciál na to, aby sme dávali ľahké góly z väčších vzdialeností. Preto musíme nájsť spôsob, ako sa dostať na bránkovisko. Práve na tieto veci sme zamerali tréningové jednotky."

Slovenky sa v metropole nezišli v kompletnom zložení, preto sa zatiaľ ešte konkrétne nepripravovali na najbližších protivníkov, ktorými budú v závere septembra kvalitné tímy Ruska a Srbska. „S tým sme vopred počítali, že tu teraz nebudeme mať k dispozícii všetky hráčky. Aj preto sa nechceme vopred na súperov pripravovať s družstvom, ktorého zloženie nebude totožné s tým, ktoré sa predstaví v kvalifikácii. Zo zranených hráčok je Simona Szarková mimo hry do konca roka, po náročnej operácii to chce čas. Otáznik visí nad Mariannou Rebičovou, ktorá dva týždne netrénuje. Brankárka Aďa Medveďová má zlomené záprstné kosti. Verím, že všetky ostatné nominované prídu na nasledujúci zraz pred začiatkom kvalifikácie ME zdravé a budeme sa môcť kompletne pripraviť na vstup do bojov o postup na kontinentálny šampionát," zaželal si 62-ročný topoľčiansky rodák.

V Bratislave sa prvýkrát stretol aj nedávno zostavený realizačný tím hádzanárskej reprezentácie žien s asistentkou Katarínou Dubajovou, trénerkou brankárok Žanetou Šulcovou a fyzioterapeutkou Aleksandrou Forstbauerovou. „Mali sme spolu dlhšie interné sedenie. Ozrejmili sme si, ako si predstavujeme vzájomnú spoluprácu. Nevyskytli sa žiadne problémy. Katku Dubajovú poznám dlhé roky, je to moja bývalá zverenka. Žaneta Šulcová je vhodný typ, ako bývalá vynikajúca brankárka má čo dať svojim nasledovníčkam. Osobne som rád, že sme získali špičkovú fyzioterapeutku. S Aleksandrou Forstbauerovou úzko spolupracujem dvadsať rokov, pôsobila pri kadetských a juniorských reprezentáciách v Nemecku. Už prvý deň jej pôsobenia mal pozitívny ohlas u dievčat," pochvaľoval si spoluprácu Streicher.

Slovenské hádzanárky vstúpia do 4. skupiny II. fázy kvalifikácie ME 2020 v stredu 25. 9. na pôde Ruska a potom o štyri dni neskôr (29. 9.) privítajú v Hlohovci Srbky. „Zmenou na poste trénera ruskej reprezentácie prišlo k zmene. Pôvodne sa malo hrať v Krasnodare, ale po nástupe Ambrosa Martína, ktorý nahradil Jevgenija Trefilova, zápas presunuli do Rostova. Pre nás to bude v každom prípade veľká výzva. Samozrejme, aj veľká česť a motivácia pre dievčatá, či už stabilné hráčky alebo aj tie mladé, nastúpiť proti olympijskému finalistovi a úradujúcemu vicemajstrovi Európy. Chceme si z tejto konfrontácie vziať pozitívne aspekty a preniesť ich potom do domáceho duelu so Srbskom," dodal P. Streicher.

Zoznam hráčok na zraze reprezentácie hádzanárok Slovenska (1. - 2. 9. v Bratislave):

Zuzana Haládiková, Soňa Furgaláková - Veronika Habánková, Martina Popovcová, Annamária Patrnčiaková, Réka Bíziková, Kristína Pastorková, Petra Škoricová, Edina Pastoreková, Monika Rajnohová, Erika Rajnohová

 

Zdroj: SITA

 

Nasledujúci program

1. liga Staršie dorastenky - 12. kolo N
sobota 27.04.2024 o 12:00 hod.
MHK Bytča - HK AS Trenčín
- nadstavba.
- skupina o 7. - 12. miesto.


1. liga Mladšie dorastenky - 12. kolo N

sobota 27.04.2024 o 10:00 hod.
MHK Bytča - HK AS Trenčín
- nadstavba.
- skupina o 7. - 12. miesto.


MK ZA-TN - Staršie žiačky - 14. kolo
nedeľa 05.05.2024 od 09:30 hod.
organizátor: ŠA TRENČÍN
- 2. skupina.


MK ZA-TN - Mladšie žiačky - 13. kolo
sobota 27.04.2024 od 09:00 hod.
organizátor: ŠA TRENČÍN "A"
- 4. skupina
.


MK ZA-TN - Prípravka (4+1) - 8. kolo
víkend 04. - 05.05.2024
organizátor: BÁNOVCE NAD BEBRAVOU
- 1. skupina.
víkend 04. - 05.05.2024
organizátor: MŠK - HÁDZANÁ ČADCA
- 2. skupina.