Nachádzaš sa tu:
07 máj 2019, 12:16
Ostatná aktualizácia: 07 máj 2019, 12:16
Prečítané: 1149x
Vytlačiť
Odoslať e-mailom

Slovenský zväz hádzanej (SZH) podľa slov svojho prezidenta Jaroslava Holešu pokračuje vo vízii zvyšovania trénerskej a metodickej úrovne, k čomu by mala prispieť aj najnovšia spolupráca so Španielskou hádzanárskou federáciou (RFEBM). Na pôde Slovenského olympijského a športového výboru (SOŠV) v Bratislave prišlo v utorok predpoludním za účasti najvyšších predstaviteľov oboch zväzov k podpisu memoranda o vzájomnej spolupráci.

„Jeho náplňou bude výmena metodických poznatkov, trénerov, rozhodcov, častejšia konfrontácia reprezentačných družstiev. Prvou lastovičkou bude júlový kemp národného tímu juniorov v Madride. Pred ME mužov, ktoré v roku 2022 hostíme spolu s Maďarskom, budú na Slovensku dva turnaje a u nás sa predstaví aj Španielsko ako úradujúci majster Európy," prezradil k náplni memoranda Holeša, ktorý k vzniku spolupráce doplnil: „So španielskou stranou sme boli na oficiálnych stretnutiach v kontakte. Hlavný motív na začatie hlbšej spolupráce vyšiel od technického riaditeľa nášho zväzu Fernanda Guricha. Práve on bude mať na starosti so svojím španielskym kolegom bližšie detaily spolupráce."

Za RFEBM podpísal memorandum jej prezident Francisco Vidal Blázquez García, ktorý je zároveň aj viceprezidentom Španielskeho olympijského výboru. V súvislosti s memorandom vyzdvihol svojho krajana a „autora" nápadu Fernanda Guricha. „Sme veľká hádzanárska rodina a musíme si pomáhať. Len spolupráca medzi krajinami posunie hádzanársky šport dopredu. Nemyslím si, že v úrovni hádzanej v oboch krajinách by bol až taký veľký rozdiel. Hádzaná je šport, ktorý ponúka veľa alternatív. Vzájomne sa môžeme od seba niečo naučiť, čo nám pomôže napredovať a bude na prospech nielen pre Slovensko, ale i pre nás. Táto spolupráca môže každému niečo dať," tvrdí F. V. Blázquez García.

Pri slávnostnom akte podpisu bol aj šéf SOŠV Anton Siekel, ktorý vyzdvihol aj ďalší význam memoranda. „Práve pri takýchto projektoch vidieť, ako šport spája krajiny. Teším sa, že nadväzujeme na doterajšiu spoluprácu. Atmosféra, aká panuje pri rokovaniach, spôsob ako komunikovať a podporovať sa sú príkladom aj pre iné sféry spoločnosti," poznamenal Siekel.

 

 


Zdroj:
SITA

 

Nasledujúci program

1. liga Staršie dorastenky - 7. kolo
nedeľa 03.11.2024 o 15:00 hod.
MHK Bytča - SMF HK Žilina


1. liga Mladšie dorastenky - 7. kolo
nedeľa 03.11.2024 o 13:00 hod.
MHK Bytča - SMF HK Žilina


MK ZA-TN - Staršie žiačky - 5. kolo
nedeľa 10.11.2024 o 13:30 hod.
organizátor: ŠA TRENČÍN
- 3. skupina.


MK ZA-TN - Mladšie žiačky - 4. kolo
nedeľa 03.11.2024 od 10:00 hod.
organizátor: MHK BYTČA "A"
- 2. skupina.


MK ZA-TN - Prípravka (4+1) - 2. kolo
víkend 09. - 10.11.2024
organizátor: SMF HK ŽILINA
- 1. skupina.