Nachádzaš sa tu:
19 aug 2016, 22:03
Ostatná aktualizácia: 19 aug 2016, 22:03
Prečítané: 1374x
Vytlačiť
Odoslať e-mailom

Hádzanárky Veselí nad Moravou zahájili prípravu na novú interligovú sezónu výhrou. Panenky v úvodnom prípravnom zápase porazili Trenčín 27:21. Domáci tréner Slavomír Varga dal v stredajšom dueli príležitosť aj piatim novým hráčkam.

Z letných posíl sa strelecky najviac darilo Slovenke Kristíne Pastorkovej. Šikovná pivotka z Bytče, ktorá v minulej sezóne hrala interligu za ŠKP Bratislava, sa proti Trenčínu blysla štyrmi gólmi. Slušne si však počínali aj ďalšie nové hádzanárky. Čierne tričko navliekla ľavoruká krídelníčka zo Zlína Kateřina Novotná, z rovnakého klubu do Veselí prišla aj dvadsaťjedenročná Eva Kalivodová, ktorá vo vlaňajšej sezóne hrala prvú ligu žien za víťazný celok súťaže Zlín "B". Na svoje konto si táto hráčka pripísala päťdesiatdva gólov.

Do prípravy sa už zapojila aj spojka Anna Balážová. Veselská odchovankyňa v minulom súťažnom ročníku pôsobila v Kunoviciach, kde nastrieľala deväťdesiadva gólov. „Na skúške je tu aj mladučká Slovenka Natália Némethová z Nitry. Na konci týždňa sa potom rozhodne, či u nás bude hrať," uviedol sekretár klubu Vlastimil Procházka.

Némethová štartovala minulý mesiac na majstrovstvách sveta kadetiek, kde za slovenskú reprezentáciu nastrieľala desať gólov. „Je oporou družstva starších dorasteniek Nitry, ktoré skončili na Slovensku na siedmom mieste," informoval Procházka.

Do tímu sa po materskej dovolenke vrátila aj dvadsaťjedenročná spojka Kateřina Slováková. Tá však v dueli s Trenčínom chýbala.

Tréner Varga zatiaľ nemôže počítať ani so službami kanonierky Márii Olšovskej, jej príchod z Michaloviec sa dosť komplikuje.

Aj bez obávanej strelkyne si však mladý veselský tím s interligovým nováčikom bez problémov poradil. Juhomoravanky mali od začiatku stretnutia navrch a do polčasu si vypracovali štvorgólový náskok, ktorý po prestávke ešte navýšili. Veselanky nakoniec zdolali Trenčín 27:21. „Bol to prvý prípravný zápas a podľa toho to tak aj vyzeralo. Ale celkovo to určite nebolo zlé. Máme tu nové dievčatá, s ktorými sa zohrávame. Skúšali sme viacero variant ako v útoku, tak aj v obrane, ktorou sme menili podľa toho, aby sme vedeli, čo nám ide lepšie," uviedla veselská spojka Jana Šustková.

Mládežnicka reprezentantka už je po nepríjemnom zranení docela fit. Proti Trenčínu zaznamenala štyri góly. „Vyhrali sme, ale o výsledok nám až natoľko nešlo. Dôležité je, ako vyzerá naša hra," predniesla Šustková.

Podobne hovorila aj najlepšia domáca strelkyňa, šesťgólová pivotka Nikola Vinklárková. „Na prvý zápas to bolo dobré. Síce zo začiatku, ako sme sa do toho dostali, boli v obrane nejaké nedostatky, ale s dievčatami si na seba najskôr musíme zvyknúť," uviedla jedna z najskúsenejších veselských hráčok.

Aj Vinklárková moc dobre vie, že v prípravných zápasoch nejde ani tak o výsledok, ako skôr o zohranie a vyskúšanie rôznych variant. „Z našej hry mám dobrý pocit. Snažíme sa vychádzať z dobrej obrany a ťahali sme to do prvej až druhej vlny, čo nám proti Trenčínu vychádzalo," povedala sympatická blondína.

Panenky to však v spoločnej česko-slovenské súťaži WHIL nebudú mať opäť jednoduché. „Myslím si, že keď budeme bojovať jedna za druhú a makať, tak v súťaži určite prekvapíme a potrapíme aj zvučnejších súperov. Napriek tomu, že máme mladý tím, určite sa pobijeme o čo najlepšie výsledky," sľubuje fanúšikom Vinklárková.

Obidvaja kormidelníci dali v zápase postupne príležitosť všetkým hráčkam z lavičky. Veselský tréner Slavomír Varga a aj hosťujúca trénerka Zdena Rajnohová naviac niekoľkokrát vyskúšali aj tohtoročnú novinku, teda hru so siedmimi hráčkami v poli bez brankárky. „Určite to občas zahráme aj v súťaži," dodala Vinklárková.


Přípravná házená - SHK Veselí nad Moravou - Trenčín 27:21 (14:10)

Veselí n. M.: Lekešová, Sedláčková, Nejezchlebová - Šustková 4, Vinklárková 6, Lukšíková 4, Vargová 3, Novotná 2, Romanová, Soldánová 1, Balážová, Pastorková 4/1, Némethová, Kalivodová 1, Kosinková 2/1.

 


Zdroj: Hodonínsky deník, hodoninsky.denik.cz


Zdroj: http://hodoninsky.denik.cz/ostatni_region/veseli-predstavilo-proti-trencinu-pet-novych-hracek-pastorkova-dala-ctyri-goly-20160818.html

Nasledujúci program

1. liga Staršie dorastenky - 14. kolo N
sobota 11.05.2024 o 14:00 hod.
MHK Bytča - ŠŠK SLŠ Prešov
- nadstavba.
- skupina o 7. - 12. miesto.


1. liga Staršie dorastenky - 11. kolo N
nedeľa 12.05.2024 o 14:45 hod.
FHT Košice - MHK Bytča
- nadstavba.
- skupina o 7. - 12. miesto.
- dohrávka.


1. liga Mladšie dorastenky - 14. kolo N
sobota 11.05.2024 o 12:00 hod.
MHK Bytča - ŠŠK SLŠ Prešov
- nadstavba.
- skupina o 7. - 12. miesto.


1. liga Mladšie dorastenky - 11. kolo N
nedeľa 12.05.2024 o 13:00 hod.
FHT Košice - MHK Bytča
- nadstavba.
- skupina o 7. - 12. miesto.
- dohrávka.


MK ZA-TN - Staršie žiačky - 14. kolo
nedeľa 05.05.2024 od 09:30 hod.
organizátor: ŠA TRENČÍN
- 2. skupina.


MK ZA-TN - Mladšie žiačky - 14. kolo
nedeľa 12.05.2024 od 09:00 hod.
organizátor: MŠK - HÁDZANÁ ČADCA
- 1. skupina
.


MK ZA-TN - Prípravka (4+1) - 8. kolo
nedeľa 05.05.2024 od 08:30 hod.
organizátor: MŠK - HÁDZANÁ ČADCA
- 2. skupina.