Nachádzaš sa tu:
03 aug 2016, 17:23
Ostatná aktualizácia: 03 aug 2016, 17:23
Prečítané: 1638x
Vytlačiť
Odoslať e-mailom

V sobotu 23. júla zahájilo prípravu na novú sezónu interligy, na jubilejný 15. ročník súťaže WHIL  aj družstvo DHK ZORA Olomouc. Hráčky pod vedením súčasného realizačného tímu, ktorý pri družstve pracoval aj v minulej sezóne, na čele s hlavným trénerom Mgr. Janom Bělkou však pred zahájením prípravy doznalo niekoľko zaujímavých zmien, tou najväčšou je odchod dvojice brankárok Derzsiovej (ukončila aktívnu činnosť) a Dederlová (prestup do rumunskej ligy), zostáva teda len Rašková, ktorú doplní z majstrovského celku starších dorasteniek klubu Dáša Beranová a z Poruby prichádza Sabina Bártová. Aj ďalšie hráčky z dorastu - Kašpárková (tá ale nechce byť plnohodnotne zaradená do A-tímu, chce sa venovať štúdiu a bude s družstvom po dohode trénovať len 2x týždne) a Chlandová sa pokusí preniknúť do hráčskeho kádra. Tri hráčky ukončili z pracovných dôvodov aktívnú činnosť - Jana Kalová, Michaela Ždánská a Lucie Dostálová. Inak podstatnou informáciou je to, že v Olomouci zostávajú všetky ostatné hráčky súčasného hráčskeho kolektívu, jedinou odchádzajúcou, je ako už sme skôr avizovali, Adriana Míšová, ktorá bude študovať ekonomickú VŠ v Prahe a tak sa vydala skúsiť šťastie v majstrovskom Baníku Most.

Novými tvárami v družstve okrem brankárky Bártovej, budú dve slovenské juniorské reprezentantky, 184 cm vysoká spojka, Tatiana Gajdošíková (1996), ktorá je odchovankyňou klubu MHK Bytča a už v ročníku 2014/15 hrala WHIL v drese Veselí nad Moravou a v 25 interligových zápasoch tam zaznamenala 113 gólov, minulú sezónu potom okrem družstva dorasteniek Bytče (majster SR), hrala aj za družstvo žien Trenčína ktorému pomohla k postupu do interligy. Tatiana v Olomouci bude študovať na UP. Tou druhou novou tvárou potom bude spojka Denisa Krajčovičová (1997) z Partizánskeho, ktorá bude u nás študovať telesnú výchovu a v predchádzajúcich dvoch rokoch už hrávala interligu v družstve Slávie Partizánske.


Hráčský káder interligového celku teda bude tvoriť 21 hráčok:

Brankárky: Lucie Rašková, Sabina Bártová a Dagmar Beranová

Spojky: Tereza Kubáčková, Anna Gebre Selassie, Kateřina Růžičková, Markéta Hurychová, Jarmila Trumpešová, Valentina Kapsová, Nikola Jansová, Ivana Salašová, Tatiana Gajdošíková, Denisa Krajčovičová a Magda Kašpárková

Krídelníčky: Vendula Fryčáková, Tereza Fryčáková, Katarína Hvostaľová, Martina Salčáková a Michaela Chlandová

Pivotky: Lucie Severová a Klára Sovová

Trénerom družstva je Mgr. Jan Bělka, PhD. Post asistenta sa rieší.


Program prípravy družstva žien bude po prvých dvoch dňoch v Olomouci v areáli hádzanej, pokračovať v tradičnej destinácii strediska v Rapotíně, kde budú hráčky vstrebávať prvú časť hrubej fyzickej prípravy. Od ďalšieho týždňa, t.j. od pondelka 1. augusta bude príprava pokračovať v olomouckej hale, s použitím aj okolitých prírodných športovísk. Prve väčšie herné zaťaženie čaká dievčatá cez víkend 20. a 21. augusta v Šali, kde absolvujú tradičný turnaj a stretnú sa v ňom s domácim celkom Dusla, ďalším interligovým súperom bude Bemaco Prešov a nakoniec si zmerajú sily s hráčkami maďarského Vácu. O týždeň neskôr potom bude v sobotu a v nedeľu nasledovať domáci turnaj a to už 58. ročník turnaja o Pohár mieru za účasti litovského majstra Žalgiris Kaunas, poľského celku Ekstra klasy MKS Olimpia Beskid Nowy Sącz, Slovana Duslo Šaľa a nášho družstva, ktorému bude predchádzať v piatok 26. 8. medzinárodný zápas s litovským majstrom Žalgirisom Kaunas.

Domáci turnaj bude generálkou pred zahájením interligovej sezony, keď už v sobotu 3. septembra sa Hanačky predstavia v hale trojnásobného úradujúceho českého majstra Baníka Most. V ďalšom kole budú mať voľný žreb a v domácom prostredí sa poprvýkrát predstaví v sobotu 17. septembera, kedy budú mať za súpera pre zmenu niekoľkonásobného úradujúceho slovenského majstra a víťaza WHIL Iuventu Michalovce - obhájcu prvenstva vo WHIL.

 

Zdroj: DHK ZORA Olomouc, dhkzoraolomouc.cz

 

Nasledujúci program

1. liga Staršie dorastenky - 14. kolo N
sobota 11.05.2024 o 14:00 hod.
MHK Bytča - ŠŠK SLŠ Prešov
- nadstavba.
- skupina o 7. - 12. miesto.


1. liga Staršie dorastenky - 11. kolo N
nedeľa 12.05.2024 o 14:45 hod.
FHT Košice - MHK Bytča
- nadstavba.
- skupina o 7. - 12. miesto.
- dohrávka.


1. liga Mladšie dorastenky - 14. kolo N
sobota 11.05.2024 o 12:00 hod.
MHK Bytča - ŠŠK SLŠ Prešov
- nadstavba.
- skupina o 7. - 12. miesto.


1. liga Mladšie dorastenky - 11. kolo N
nedeľa 12.05.2024 o 13:00 hod.
FHT Košice - MHK Bytča
- nadstavba.
- skupina o 7. - 12. miesto.
- dohrávka.


MK ZA-TN - Staršie žiačky - 14. kolo
nedeľa 05.05.2024 od 09:30 hod.
organizátor: ŠA TRENČÍN
- 2. skupina.


MK ZA-TN - Mladšie žiačky - 14. kolo
nedeľa 12.05.2024 od 09:00 hod.
organizátor: MŠK - HÁDZANÁ ČADCA
- 1. skupina
.


MK ZA-TN - Prípravka (4+1) - 8. kolo
nedeľa 05.05.2024 od 08:30 hod.
organizátor: MŠK - HÁDZANÁ ČADCA
- 2. skupina.