Nachádzaš sa tu:
05 jún 2019, 19:35
Ostatná aktualizácia: 05 jún 2019, 19:35
Prečítané: 1108x
Vytlačiť
Odoslať e-mailom

Štvrtkový odvetný duel II. fázy kvalifikácie majstrovstiev sveta 2019 v Japonsku bude pre slovenské hádzanárky už bez postupového náboja. Zverenky trénera Jána Packu prišli o reálnu nádej na účasť na šampionáte uplynulú sobotu, keď v prvom súboji dvojzápasu play-off podľahli v Karlskrone domácim Švédkam vysoko 18:33 (10:18).

Ešte pred týmto nevydareným vystúpením postihli slovenský tím zdravotné problémy. Z pôvodnej nominácie vypadli postupne Pócsíková, Medveďová, Szarková a Bujnochová. Zranenia sa Slovenkám nevyhli ani v samotnom zápase, zranenia avizovali Oguntoye, Holešová či Trepáčová.

Realizačný tím má naďalej starosti so zložením kádra. Pred štvrtkovou odvetou, ktorá sa bude hrať v Mestskej športovej hale v Šali so začiatkom o 18.00 hod. (rozhodujú: Péter Herczeg a Péter Südi z Maďarska), sa do kádra vrátia brankárka Adriana Medveďová a krídelníčka Katarína Pócsíková.

Či ich napodobní aj spojka Karin Bujnochová je rovnako otázne, ako štart najlepšej hádzanárky SR za rok 2018 Márie Holešovej. Oguntoye s Trepáčovou nebudú k dispozícii.

Aj samotné hráčky predznamenali, že vo štvrtok potrebujú proti 6. tímu z ME 2018 podať diametrálne odlišný výkon a rapídne sa zlepšiť vo všetkých aspektoch hry. Ich slová potvrdil aj tréner.

„Určite sa budeme chcieť rehabilitovať. Musíme sa vyvarovať mnohých zbytočných chýb. Také hádzanárky ako Švédky, každú tvrdo trestajú," poznamenal kouč žien SR Ján Packa v rozhovore pre denník Šport.

Stretnutie so Švédskom bude nielen v znamení pokusu o rehabilitáciu za výkon a výsledok na palubovke súpera, ale aj v znamení rozlúčok. Svoje posledné vystúpenie v reprezentačnom drese Slovenska absolvuje Tetyana Trehubová-Fiľková a pred domácim publikom sa vedenie Slovenského zväzu hádzanej (SZH) rozlúči a poďakuje za pôsobenie v národnom tíme aj Martine Školkovej, ktorá uzavrela reprezentačnú kapitolu ešte vlani.

Štvornásobná víťazka ankety o najlepšiu hráčku SR dostala pozvánku od Jána Packu na úvodný zraz v septembri 2018, za ktorú sa poďakovala. Rozhodla sa uvoľniť miesto mladším a venovať sa pôsobeniu už len na klubovej úrovni.

V stredu a vo štvrtok (5. - 6. 6.) sa v odvetách dvojzápasov play-off rozhodne o deviatke postupujúcich európskych tímov na 24. majstrovstvá sveta v hádzanej žien v Japonsku (29. novembra - 15. decembra 2019).

Francúzsko ako obhajca titulu a Japonsko ako organizátor majú účasť na MS 2019 zabezpečenú automaticky, ďalší traja semifinalisti z ME 2018 Holandsko, Rumunsko a Rusko sa kvalifikovali priamo.


Nominácia hádzanárok Slovenska:

Brankárky: Adriana Medveďová (Minaur Baia Mare/Rum.), Izabela Kondášová (KKC Kisvárda/Maď.)

Pivotky: Nikoleta Trúnková, Vladimíra Kišíková (obe Iuventa Michalovce), Kristína Pastorková (SHK Veselí nad Moravou/ČR)

Krídelníčky: Réka Bíziková (Mosonmagyaróvári KC SE/Maď.), Mária Holešová (RK Podravka Vegeta Koprivnica/Chor.), Annamária Patrnčiaková (DHK Zora Olomouc/ČR), Katarína Pócsíková (HK Slovan Duslo Šaľa)

Spojky: Monika Rajnohová (ESBF Besancon/Fr.), Karin Bujnochová (Achenheim Truchtersheim Handball/Fr.), Marianna Rebičová (KKC Kisvárda/Maď.), Tatiana Gajdošíková (DHK Zora Olomouc/ČR), Patrícia Wollingerová, Veronika Habánková, Tetyana Fiľková-Trehubová, Vladimíra Bajčiová (všetky Iuventa Michalovce)

 

Zdroj: SITA

 

Nasledujúci program

1. liga Staršie dorastenky
sezóna 2023/2024 sa skončila.


1. liga Mladšie dorastenky
sezóna 2023/2024 sa skončila.


MK ZA-TN - Staršie žiačky
sezóna 2023/2024 sa skončila.


M-SR - Staršie žiačky - 1. turnaj
sobota 18.05.2024 od 09:00 hod.
organizátor: MHK BYTČA
- 1. semifinálový turnaj.


MK ZA-TN - Mladšie žiačky
sezóna 2023/2024 sa skončila.


SOH U12 - Mladšie žiačky
07. - 09.06.2024
organizátor: BKZHá


MK ZA-TN - Prípravka (4+1)
sezóna 2023/2024 sa skončila.