Nachádzaš sa tu:
14 feb 2019, 10:07
Ostatná aktualizácia: 14 feb 2019, 10:07
Prečítané: 993x
Vytlačiť
Odoslať e-mailom

Iuventa Michalovce takmer rok nepoznala chuť prehry v MOL lige hádzanárok. Uplynulú sobotu však zavítala na pôdu českého majstra a opäť to bol DHK Baník Most, ktorý ju dokázal zdolať. Výrazný podiel na víťazstve 32:28, ktorým sa ešte môže zdramatizovať boj o celkové prvenstvo v súťaži, mala slovenská spojka v službách v „čiernych anjelov" Alica Kostelná. Dvadsaťtriročná ľavá spojka s istotou premieňala pokutové hody a celkovo zaťažila konto michalovských brankárok dvojciferne. Odchovankyňa hádzanej v Bytči nielen o šlágri MOL ligy ochotne porozprávala v rozhovore pre slovakhandball.sk.

Čo boli hlavné faktory, vďaka ktorým sa vaše družstvo stalo prvým premožiteľom Iuventy?
- Na Michalovce sme sa dôkladne pripravovali celý týždeň, keďže vieme, že je to veľmi kvalitný súper, či už v obrane alebo v útoku. Aj preto sme sa predovšetkým zamerali na hru spojok, ich streľbu z diaľky a najmä na ich spoluprácu s pivotom. Myslím si, že sa nám aj s drobnými chybami podarilo eliminovať ich streľbu z diaľky, pri ich spolupráci s pivotom sa nám to darilo menej. My sme však podali dobrý kolektívny výkon, v útoku sme boli veľmi efektívne, darilo sa nám premieňať vypracované  šance a v podstate sme vyhrávali celý zápas.

Vy ste si 10 gólmi utvorili tohtosezónne strelecké maximum, bol to aj z hernej stránky váš najvydarenejší duel v sezóne?
- Myslím si, že z hernej stránky je moja výkonnosť stabilizovaná. Z hľadiska počtu strelených gólov to bol určite môj najvydarenejší zápas. Majú na tom veľkú zásluhu aj moje spoluhráčky, pretože svojou aktivitou vybojovali sedemmetrové hody. Ja som následne dostala dôveru ich zahrávať a darilo sa mi ich aj premieňať. Hádzaná je kolektívny šport a nezáleží na tom , kto dá gól. Ja som však veľmi rada, že sa mi gólové príležitosti darilo premeniť a pri víťazstve je takáto radosť ešte znásobená.

Most predĺžil svoju víťaznú sériu na 9 zápasov. Veríte, že by ste ju mohli natiahnuť až do konca dlhodobej časti MOL ligy?
- Teší nás, že sa nám podarilo získať dva cenné body doma a tým sme si opäť predĺžili našu víťaznú sériu. Zápasy v MOL lige sú však vyrovnané a nesmieme podceniť žiadneho súpera. Čakajú nás ešte náročné duely u silných súperov. Ani domáce zápasy určite nebudú jednoduché a nemožno ich považovať za automaticky víťazné. Pevne však verím, že pokiaľ sa budeme držať našej hry a predvedieme čo v nás je, tak by sme mohli na víťaznej vlne pokračovať.

Myslíte si, že je reálne, aby ste ešte ponaháňali Michalovčanky?
- V športe sa môže stať hocičo, nikdy nič nie je isté. Je to však veľmi ťažké. Michalovce majú trojbodový náskok a museli by niekde zaváhať, my zas všetko vyhrať. Všetci dobre vieme, akú kvalitu má michalovské družstvo a súper ako Iuventa len tak ľahko body nestráca. Ponaháňať sa ich určite pokúsime, ale či sa nám podarí aspoň viac priblížiť, ukáže ďalší priebeh.

Po štyroch rokoch v DHC Sokol Poruba ste vlani v lete zamierili do DHK Baník, kde ste na poste ľavej spojky nahradili Slovenku Simonu Szarkovú. Už ste adaptovaná na štýl hry Mosta?
- Dá sa povedať, že áno. Zvykala som si na odlišné obranné aj útočné činnosti, aké sme hrali v DHC Sokol Poruba. Ale neustále treba herné situácie, či už v obrane alebo v útoku, zdokonaľovať, nacvičovať, takže si zvykám stále.

Je v tíme úradujúceho českého majstra väčší tlak na výsledky?
- V klube máme stanovené ciele, ktoré sa celý tím snaží splniť.

V druhej polovici uplynulej sezóny ste mali problémy s kolenom. Je už všetko zdravotne v poriadku?
- Našťastie áno.

V minulosti sa už objavovali v nomináciách reprezentačného výberu. Po nástupe nového kouča figurovalo vaše meno zatiaľ medzi náhradníčkami. Veríte, že svojimi výkonmi si opäť vyslúžite pozvánku do národného tímu?
- V klube sa vždy snažím podávať čo najlepšie výkony. Pokiaľ ide o reprezentáciu, tak nominácia je, samozrejme, vecou trénera. To ja plne rešpektujem. Tréner má vybratý tím, ktorému verí a ja im držím palce.


Zdroj: slovakhandball.sk

 

Nasledujúci program

1. liga Staršie dorastenky - 14. kolo N
sobota 11.05.2024 o 14:00 hod.
MHK Bytča - ŠŠK SLŠ Prešov
- nadstavba.
- skupina o 7. - 12. miesto.


1. liga Staršie dorastenky - 11. kolo N
nedeľa 12.05.2024 o 14:45 hod.
FHT Košice - MHK Bytča
- nadstavba.
- skupina o 7. - 12. miesto.
- dohrávka.


1. liga Mladšie dorastenky - 14. kolo N
sobota 11.05.2024 o 12:00 hod.
MHK Bytča - ŠŠK SLŠ Prešov
- nadstavba.
- skupina o 7. - 12. miesto.


1. liga Mladšie dorastenky - 11. kolo N
nedeľa 12.05.2024 o 13:00 hod.
FHT Košice - MHK Bytča
- nadstavba.
- skupina o 7. - 12. miesto.
- dohrávka.


MK ZA-TN - Staršie žiačky - 14. kolo
nedeľa 05.05.2024 od 09:30 hod.
organizátor: ŠA TRENČÍN
- 2. skupina.


MK ZA-TN - Mladšie žiačky - 14. kolo
nedeľa 12.05.2024 od 09:00 hod.
organizátor: MŠK - HÁDZANÁ ČADCA
- 1. skupina
.


MK ZA-TN - Prípravka (4+1) - 8. kolo
nedeľa 05.05.2024 od 08:30 hod.
organizátor: MŠK - HÁDZANÁ ČADCA
- 2. skupina.