Nachádzaš sa tu:
27 sep 2018, 09:42
Ostatná aktualizácia: 27 sep 2018, 15:46
Prečítané: 1042x
Vytlačiť
Odoslať e-mailom

Nový tréner hádzanárok Slovenska Ján Packa v týchto dňoch absolvuje prvú reprezentačnú akciu od svojho nástupu do funkcie. So svojimi zverenkami, ktoré čaká na prelome novembra a decembra (30. 11. - 2. 12. 2018) v Šali vystúpenie v I. fáze kvalifikácie o postup na majstrovstvá sveta 2019, sa pripravuje od nedele v Púchove.

„Zatiaľ som milo prekvapený. S dievčatami sa dobre pracuje, som spokojný s ich prístupom, tvoria výbornú partiu. Jasne, že nebudeme hneď vyhrávať, ale vychádzame z toho, že chceme hrať lepšie a postúpiť na MS. Za splnením tohto cieľa pôjdeme tvrdo," uviedol pre agentúru SITA Ján Packa, ktorý musel z rôznych dôvodov urobiť viacero zásahov do pôvodnej nominácie.

„Ospravedlnenia boli pre pracovné povinnosti či zranenia, to neovplyvníme. V každom prípade sme si s dievčatami nastavili pravidlá hry, pokiaľ ide o účasť na zrazoch i celkový prístup. V tíme budú len hráčky, ktoré chcú reprezentovať. Napriek niektorým absenciám máme dosť hráčok, na každý post po štyri vrátane troch kvalitných brankárok. Teraz by sme mohli postaviť aj dve družstvá… V talóne sú ešte napríklad Kostelná, Olšovská, Gajdošíková. Aj teraz dostávajú šancu mladé adeptky na reprezentačný dres ako Takáčová, Popovcová. Z tohto pohľadu to vnímam pozitívne. Chceme utvoriť silný tím zo stabilných hráčok, na ktoré je spoľahnutie," vyjadril sa k skladbe tímu 66-kormidelník a k náplni týchto dní dodal: „Na úvodnom zraze ide o zoznámenie s hráčkami, ich nastavenie na úroveň tréningové procesu, technicko-taktickú prípravu. Venujeme sa aj špecifickej telesnej príprave. Hráčky musia chodiť aj do posilňovne, bez potrebnej sily to v hádzanej nejde. Kondične nie sú momentálne na tom zle, hoci u niektorých by to mohlo byť aj lepšie."

Premiéru - v jeho prípade obnovenú, keďže v minulosti (1997 - 1998) bol už koučom národného tímu žien SR - zažije v piatok 28. septembra, keď od 18.00 hod. nastúpia jeho zverenky v púchovskej sTC Aréne proti výberu Česka. Odveta už bez divákov sa bude hrať v sobotu 29. 9. od 11.00 hod. na rovnakom mieste.

„Hľadali sme na tento termín súpera. Som rád, že si môžeme zahrať s Češkami, ony sú účastníčkami ME 2018. V oboch zápasoch si budeme chcieť vyskúšať to, čo trénujeme. Družstvo pripravujeme na iný typ hádzanej, akým sa prezentovalo doteraz. Výhodou je, že hráčky, ktoré som viedol v Iuvente, tento štýl poznajú. Za týždeň sa toho nedá stihnúť veľmi veľa, ale pracujeme na tréningoch na rôznych úlohách, chceme nacvičiť dva obranné systémy. Budeme hrať naplno. To vyžadujem od dievčat nielen v zápasoch, či už v súťažných alebo prípravných, ale aj počas tréningov. Nerád prehrávam, preto sa budeme snažiť zvíťaziť. Ak bude súper lepší, tak sa to podarí jemu," povedal pred blížiacim sa dvojzápasom s Českom J. Packa.


Nominácia hádzanárok Slovenska na prípravné zápasy s Českom v Púchove (28. – 29. 9. 2018):

brankárky: Adriana Medveďová (Minaur Baia Mare/Rum.), Lucia Gubiková (Mosonmagyaróvári KC SE/Maď.), Viktória Oguntoye (DVSC Debrecín/Maď.)

pivotky: Kristína Pastorková (SHK Veselí nad Moravou/ČR), Nikoleta Trúnková (Iuventa Michalovce)

krídelníčky: Mária Holešová (RK Podravka Vegeta Koprivnica/Chor.), Annamária Patrnčiaková (DHK Zora Olomouc/ČR), Katarína Pócsíková, Terézia Takáčová (obe HK Slovan Duslo Šaľa), Martina Popovcová (ŠŠK Prešov)

spojky: Karin Bujnochová (Achenheim Truchtersheim Handball/Fr.), Simona Szarková (Storhamar Håndball Elite/Nór.), Marianna Rebičová (KKC Kisvárda/Maď.), Veronika Habánková, Tetyana Fiľková-Trehubová, Patrícia Wollingerová (všetky Iuventa Michalovce), Jasmína Vargová (HK Slovan Duslo Šaľa)

 

Zdroj: SITA

 

Nasledujúci program

1. liga Staršie dorastenky - 13. kolo N
streda 01.05.2024 o 14:30 hod.
ŠKP Bratislava - MHK Bytča
- nadstavba.
- skupina o 7. - 12. miesto.
- predohrávka.


1. liga Mladšie dorastenky - 13. kolo N

streda 01.05.2024 o 16:15 hod.
ŠKP Bratislava - MHK Bytča
- nadstavba.
- skupina o 7. - 12. miesto.
- predohrávka.


MK ZA-TN - Staršie žiačky - 14. kolo
nedeľa 05.05.2024 od 09:30 hod.
organizátor: ŠA TRENČÍN
- 2. skupina.


MK ZA-TN - Mladšie žiačky - 14. kolo
nedeľa 12.05.2024 od 09:00 hod.
organizátor: MŠK - HÁDZANÁ ČADCA
- 1. skupina
.


MK ZA-TN - Prípravka (4+1) - 8. kolo
nedeľa 05.05.2024 od 08:30 hod.
organizátor: MŠK - HÁDZANÁ ČADCA
- 2. skupina.