Nachádzaš sa tu:
31 júl 2019, 09:26
Ostatná aktualizácia: 31 júl 2019, 09:26
Prečítané: 2471x
Vytlačiť
Odoslať e-mailom

Po juniorkách majú pred sebou vrcholné kontinentálne podujatie aj hádzanárske kadetky Slovenska. Zverenky trénerskej dvojice Rastislav Jedinák - Iveta Mičiníková sa od 1. do 11. augusta 2019 predstavia na majstrovstvách Európy hráčok do 17 rokov v slovinskom Celje.

Februárový žreb turnaja so 16 najlepšími európskymi národnými tímami tejto vekovej kategórie zaradil slovenské nádeje do základnej B-skupiny. V nej budú účinkovať aj Maďarky. Bronzové medailistky z predchádzajúceho šampionátu do 17 rokov čakajú derby so susednými krajinami, keďže nastúpia nielen proti Slovensku, ale aj Rumunsku a Rakúsku.

„Na tento náš vrchol roka sa pripravujeme už od novembra, keď sme absolvovali turnaj v Maďarsku, v decembri sme vyskúšali ešte pár hráčok a postupne sa nám dala dokopy zostava, s ktorou sme počítali v ďalšom priebehu prípravy. V marci sme absolvovali domáci turnaj, kde sme si zahrali proti trom súperom. Mali si utvorené ideálne podmienky na prípravu a vyvrcholilo to minulotýždňovým päťdňovým sústredením v maďarskej hádzanárskej akadémii v Balatonboglári. S malými absenciami pre zranenia a klubové povinnosti sme mali takmer celý čas k dispozícii všetky hráčky. V záverečnej časti prípravy sme odohrali zápasy proti Islandu a Nórsku. Počas celého obdobia sme videli pokroky s menšími výpadkami. Všetky hráčky pracovali celý čas naplno. V priebehu prípravy nám vypadla jedna z hráčok, s ktorou sme počítali, ale inak sú ostatné hráčky všetky k dispozícii," uviedla dvojica Jedinák - Mičiníková, ktorá sa k ambíciám vyjadrila vo všeobecnej rovine: „Cieľ na ME je stanovený už od začiatku našej spolupráce a my a aj dievčatá berieme plne na vedomie, o čo nám ide."

Mladé Slovenky si dvoch z troch súperov na ME mohli vyskúšať na marcovom domácom turnaji v Púchove, kde prehrali s Maďarkami (27:32) i Rakúšankami (31:35). Okrem toho nestačili ani na Dánky (22:27). „Každé družstvo na ME je špecifické niečím iným. Súperi majú svoje kvality, čo si uvedomujeme. Najmä Maďarsko má obrovskú silu. Pôjdeme od zápasu k zápasu, na každý sa zodpovedne pripravíme," tvrdí trénerské duo slovenského výberu do 17 rokov.

Kadetské reprezentantky v základnej časti šampionátu postupne nastúpia vo štvrtok 1. 8. o 17.00 hod. proti Maďarkám, v piatok 2. 8. o 19.00 hod. proti Rumunkám a po sobotňajšom voľnom dni v nedeľu 4. 8. o 19.00 hod. proti Rakúšankám.

V Celje pôjde nielen o čo najlepšie umiestnenie, ale v hre je aj účasť na budúcoročnom svetovom šampionáte. „Na MS by malo postúpiť prvých dvanásť družstiev. Oficiálne je síce pre Európu určených jedenásť miesteniek. V minulosti však z Oceánie nebol záujem o štart na MS, a tak sa zvýšil počet miest na dvanásť," dodala I. Mičiníková.


Nominácia kadetiek Slovenska na ME „17" v slovinskom Celje:

brankárky: Viktória Voržáčková (HC Tatran Stupava), Natália Chudovská (MHK Bytča)

pivotky: Petra Pálová (HK Slovan Duslo Šaľa), Valéria Dulinová (HC Sporta Hlohovec), Tímea Timková (ŠŠK SLŠ Prešov)

krídelníčky: Lilla Pint (VKSK Vác/Maď.), Nina Pápayová (HK Slovan Duslo Šaľa), Nicole Katarína Sedláčková (HK AS Trenčín)

spojky: Barbora Lancz (ETO Györi KC/Maď.), Diana Mária Vargová, Alena Dvorščáková (obe ŠŠK SLŠ Prešov), Andrea Rudincová (DHK Baník Most/ČR), Vivien Zlatinská (HKM Šurany), Olívia Ščípová (HK Slovan Duslo Šaľa), Lucia Leštinová (MHK Bytča), Natália Petríková (HC Sporta Hlohovec)


Zloženie základných skupín na majstrovstvách Európy v hádzanej hráčok do 17 rokov v slovinskom Celje (1. - 11. 8. 2019):

A-skupina: Nórsko, Španielsko, Švédsko, Chorvátsko
B-skupina: Maďarsko, Rumunsko, Slovensko, Rakúsko
C-skupina: Nemecko, Dánsko, Holandsko, Portugalsko
D-skupina: Francúzsko, Rusko, Čierna Hora, Slovinsko


Program zápasov kadetiek SR v základnej B-skupine:

1. 8. o 17.00 hod.: Maďarsko - Slovensko
2. 8. o 19.00 hod.: Slovensko - Rumunsko
3. 8. o 19.00 hod.: Slovensko - Rakúsko

 


Zdroj: slovakhandball.sk

 

Nasledujúci program

1. liga Staršie dorastenky - 12. kolo N
sobbota 27.04.2024 o 12:00 hod.
MHK Bytča - HK AS Trenčín
- nadstavba.
- skupina o 7. - 12. miesto.


1. liga Mladšie dorastenky - 12. kolo N

sobota 27.04.2024 o 10:00 hod.
MHK Bytča - HK AS Trenčín
- nadstavba.
- skupina o 7. - 12. miesto.


MK ZA-TN - Staršie žiačky - 13. kolo
sobota 20.04.2024 od 09:00 hod.
organizátor: HK SLÁVIA PARTIZÁNSKE
- 4. skupina.


MK ZA-TN - Mladšie žiačky - 13. kolo
sobota 27.04.2024 od 09:00 hod.
organizátor: ŠA TRENČÍN "A"
- 4. skupina
.


MK ZA-TN - Prípravka (4+1) - 7. kolo
nedeľa 21.04.2024 od 08:30 hod.
organizátor: MŠK - HÁDZANÁ ČADCA
- 1. skupina.