Nachádzaš sa tu:
11 aug 2017, 07:54
Ostatná aktualizácia: 11 aug 2017, 18:21
Prečítané: 1657x
Vytlačiť
Odoslať e-mailom

Michalovce budú najbližších desať dní centrom európskej mládežníckej hádzanej. Vo štvrtok sa v centre Zemplína začnú majstrovstvá Európy hráčok do 17 rokov. Pár hodín pred úvodnými stretnutiami predstúpili pred novinárov v dejisku predstavitelia Slovenského zväzu hádzanej (SZH), Európskej hádzanárskej federácie (EHF) a mesta Michalovce.

"Dnes nastal veľký deň. Všetko je pripravené a my sme plní očakávaní. SZH i mesto Michalovce urobili všetko pre to, aby sme zorganizovali šampionát na veľmi dobrej úrovni. Myslím si, že to zvládneme a dopadne to veľmi dobre," uviedol prezident SZH Jaroslav Holeša, ktorý zopakoval aj dávnejšie prezentované očakávania: "Dúfam, že organizáciu zvládneme čo najlepšie, aby sme EHF ukázali, že vieme na Slovensku usporiadať takéto podujatia. Verím, že dievčatá ukážu progres, ktorý spravili za ostatný rok, a udržia sa v A-kategórii. Základný cieľ je umiestniť sa do 13. miesta, ale chceli by sme skončiť do 11. priečky, čo by nám zaručilo účasť na budúcoročných MS do 18 rokov. Všetko ostatné lepšie by bolo pre nás milým prekvapením."

Holeša sa vyjadril aj k podmienkam reprezentačného družstva SR do 17 rokov. "Prípravu sme nastavili rok vopred. Toto družstvo pracuje spolu viac ako 14 mesiacov, čo si jeho tréner Heine Jensen želal, to sme aj splnili. Kadetky mali prioritu, je to totiž v podstate jediný náš tím štartujúci v tomto roku na takomto podujatí. Snažili sme sa utvoriť také podmienky, aby bola spokojnosť."

ME sa budú hrať v dvoch michalovských halách. "Iuventa je baštou ženskej hádzanej na Slovensku. Sú tu skvelé podmienky, pokiaľ ide o haly i ubytovanie, navyše máme veľmi dobrú spoluprácu s tamojším klubom. Všetko je to tu takpovediac zabehané. Hádzanú chceme ukazovať v každom kúte našej krajiny, ale kedykoľvek prídeme radi do Michaloviec," dodal šéf SZH.

Predstaviteľ EHF Predrag Boškovič vyjadril spokojnosť s pripravenosťou kontinentálneho šampionátu kadetiek. "Michalovce sú veľmi dobre pripravené. Hádzaná tu má bohatú tradíciu, Slovensko je výborný organizátor mládežníckych turnajov. Nie sú to len zdvorilostné slová. Dúfam, že ME nakopnú aj domáci klub, aby v budúcnosti účinkoval v Lige majstrov. Z môjho pohľadu je širší okruh favoritov, patria doň Francúzsko, Nemecko, Rusko či škandinávske tímy, krajiny s veľkou hádzanárskou základňou."

Michalovce sú prvýkrát v histórii dejiskom podujatia tohto rangu. "Chcem sa poďakovať všetkým, ktorí sa zaslúžili o to, že môžeme hostiť tento šampionát. Verím, že nesklameme dôveru a naplníme očakávania. Tešíme sa, že sme hostiteľským mestom ME. Pre nás je to príležitosť prezentovať sa i celý náš región pred svetom," poznamenal michalovský primátor Viliam Záhorčák.

 

Zdroj: SITA

 

Nasledujúci program

1. liga Staršie dorastenky - 12. kolo N
sobbota 27.04.2024 o 12:00 hod.
MHK Bytča - HK AS Trenčín
- nadstavba.
- skupina o 7. - 12. miesto.


1. liga Mladšie dorastenky - 12. kolo N

sobota 27.04.2024 o 10:00 hod.
MHK Bytča - HK AS Trenčín
- nadstavba.
- skupina o 7. - 12. miesto.


MK ZA-TN - Staršie žiačky - 13. kolo
sobota 20.04.2024 od 09:00 hod.
organizátor: HK SLÁVIA PARTIZÁNSKE
- 4. skupina.


MK ZA-TN - Mladšie žiačky - 13. kolo
sobota 27.04.2024 od 09:00 hod.
organizátor: ŠA TRENČÍN "A"
- 4. skupina
.


MK ZA-TN - Prípravka (4+1) - 7. kolo
nedeľa 21.04.2024 od 12:00 hod.
organizátor: ŠKHá DUBNICA NAD VÁHOM
- 1. skupina.