Nachádzaš sa tu:
21 nov 2016, 13:30
Ostatná aktualizácia: 21 nov 2016, 13:30
Prečítané: 1343x
Vytlačiť
Odoslať e-mailom

Jednou z najskúsenejších hádzanárok v kádri slovenskej reprezentácie je Lýdia Jakubisová. V minulej sezóne pauzovala v národnom tíme pre vážne zranenie kolena, ale v aktuálnej je opäť jeho súčasťou a hlavný tréner SR Dušan Poloz sa na ňu bude spoliehať aj v blížiacom sa kvalifikačnom turnaji I. fázy o postup na budúcoročný svetový šampionát do Nemecka.

"Už sa teším do Šale, predovšetkým na tamojšiu atmosféru. Pri predošlých kvalifikačných vystúpeniach nám tam fanúšikovia utvorili vynikajúcu kulisu, a tak som rada, že dejisko turnaja je opäť v šalianskej hale. Jedným z našich cieľov je postup a ďalším prvenstvo v skupine. Naším najväčším konkurentom bude Ukrajina, je to kvalitný súper, s ktorým sa pobijeme o 1. miesto," uviedla 35-ročná pravá krídelníčka, ktorá so spoluhráčkami bude okrem Ukrajiniek čeliť aj Grékyniam a Litovčankám. Jakubisová prišla na pondelkový zraz dobre naladená, keďže so svojím nemeckým klubom Thüringer HC zakončila víťazne účinkovanie v základnej skupinovej fáze Ligy majstrov. "Postúpili sme do hlavnej fázy Ligy majstrov. Vo víkendovom dueli proti Metz Handball sme sa dokázali skoncentrovať a uhrali sme doma dobrý výsledok, takže vďaka výhre 28:25 si prenášame dva body. V ďalšom priebehu prestížnej súťaže chceme nazbierať čo najviac bodov. Uvidíme, na čo to bude stačiť, lebo ani v ďalších skupinách nebola núdza o prekvapenia a všetko je otvorené," poznamenala pre agentúru SITA Jakubisová, ktorá bola s 5 gólmi druhou najlepšou strelkyňou svojho tímu: "Bol to môj najvydarenejší duel v aktuálnej edícii tejto súťaže. Konečne mi to padalo, lebo doteraz som sa trocha trápila, ale v ostatných pár vystúpeniach to už vyzeralo celkom dobre. Tešila som sa veľmi aj z piatich gólov, ale to nie je rozhodujúce. Je jedno, koľko dám gólov, podstatné je, či vyhráme."

Jakubisová však stretnutie s francúzskym klubom nedohrala, palubovku musela predčasne opustiť v 48. minúte. "Červenú kartu som dostala za tri dvojminútové vylúčenia, nebolo to za hrubý faul, takže to sa občas stáva. Z môjho pohľadu to však rozhodcovia posúdili dosť prísne."

S klubovými spoluhráčkami sa jej darí aj v najvyššej nemeckej súťaži, v ktorej obhajujú bundesligový titul. "Na konte máme sedem víťazstiev a jednu prehru, ktorú sme utrpeli v Metzingene. Ten však patrí tiež k favoritom na majstra. V tabuľke zatiaľ figurujeme na 2. priečke, takže v klube vládne spokojnosť. Dúfam, že aj v reprezentácii to dopadne dobre," zakončila bojnická rodáčka rozhovor postupovým želaním. 

 

Zdroj: SITA

 

Nasledujúci program

1. liga Staršie dorastenky - 12. kolo N
sobbota 27.04.2024 o 12:00 hod.
MHK Bytča - HK AS Trenčín
- nadstavba.
- skupina o 7. - 12. miesto.


1. liga Mladšie dorastenky - 12. kolo N

sobota 27.04.2024 o 10:00 hod.
MHK Bytča - HK AS Trenčín
- nadstavba.
- skupina o 7. - 12. miesto.


MK ZA-TN - Staršie žiačky - 13. kolo
sobota 20.04.2024 od 09:00 hod.
organizátor: HK SLÁVIA PARTIZÁNSKE
- 4. skupina.


MK ZA-TN - Mladšie žiačky - 13. kolo
sobota 27.04.2024 od 09:00 hod.
organizátor: ŠA TRENČÍN "A"
- 4. skupina
.


MK ZA-TN - Prípravka (4+1) - 7. kolo
nedeľa 21.04.2024 od 08:30 hod.
organizátor: MŠK - HÁDZANÁ ČADCA
- 1. skupina.